Bulgur to turecka kasza produkowana z pszenicy durum. Jest źródłem magnezu, błonnika, białka i witamin z grupy B. Kasza bulgur w połączniu z makaronem vermicelli, produkowanym również z pszenicy durum, ma delikatny smak o lekko orzechowym posmaku. Kasza bulgur wyśmienicie smakuje w sałatce tabbouleh, a także jako dodatek do ryb.
Parametry produktu
Rodzaj Nieporcjowana
Zawartość netto 3 kg
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Składniki 70% BULGUR Z PSZENICY DURUM 30% MAKARON VERMICELLI Z PSZENICY DURUM
Kraj pochodzenia głównego składnika Turcja
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Melvit S.A. Ulica i numer: Grójecka 194/91 Kod pocztowy i miasto: 02-390 Warszawa PL
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 252 op. zb. (DU)
Waga jednostkowa brutto 3,03 kg
Alergeny
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Seler i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Wielkość porcji 100 g