KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BIO 680 g - OD ZENKA T
OD ZENKA TRADYCYJNIE (przetwory, warzywa kiszone)
SKŁADNIKI
kapusta* (53 %), woda, marchew* (7 %), sól
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
OPIS
Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków - bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona z marchewką jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych warzyw, pierogów, bigosu, kapuśniaku, kwaśnicy czy kapusty z grochem.
Produkt pasteryzowany
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 46 kJ / 11 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 2,4 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 0 g
Białko 0,7 g
Sól 1,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C
- Jednostka: szt
- Masa brutto: 1,020
- Kategoria specjalna: _PROMOCJA - gazetka - następny MIESIĄC; _Warzywa i grzyby przetworzone\marynowane. kiszone; _WSZYSTKIE; _*
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 30
- Masa netto (g): 680
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj pochodzenia: Polska
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Polska
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI