Przedmiotem sprzedaży są nasiona na kiełki
KAPUSTY CHIŃSKIEJ PAK CHOI 250g
Nasiona pakowane są maszynowo w folię BOPP z etykietą zawierającą nazwę gatunku, numer partii, masę opakowania oraz datę przydatności do spożycia.
Smak: łagodny, delikatny.
Produkcja oferowanych przez nas nasion na kiełki odbywa się na kwalifikowanych plantacjach nasiennych. Oznacza to, że do produkcji wybierane jest odpowiednie stanowisko, nawożenie oraz ochrona odpowiadająca wymaganiom gatunkowym roślin, z których zbierane są nasiona na kiełki.
Ponadto zdolność kiełkowania i zdrowotność mikrobiologiczna oferowanych przez nas nasion jest badana laboratoryjnie, dlatego otrzymują Państwo produkt najwyższej jakości wolny od różnego rodzaju patogenów.
Pakowanie nasion odbywa się pod nadzorem Inspekcji Sanitarno - Epidemiologicznej.
Waga opakowania: 250g
KAPUSTA CHIŃSKA PAK CHOI jest prawdziwą bombą witaminową. Oprócz dużej zawartości takich witamin jak A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 (kwas foliowy), B12, C, D, E i K oraz antyoksydantów ma w swoim składzie zdrowe kwasy tłuszczowe Omega - 3. To właśnie one chronią przed rozwojem niebezpiecznych chorób kardiologicznych. Spośród składników mineralnych na szczególną uwagę zasługują wapń, magnez, mangan, żelazo, fosfor, potas, sód, cynk, miedź i fluor.
Dzięki wyjątkowo sporej ilości błonnika kiełki kapusty Pak Choi szybko dają uczucie sytości, dlatego wskazane są dla osób dbających o szczupłą sylwetkę. Poza tym wspomagają prawidłowe widzenie. To jednak nie są ich wszystkie zalety. Warto dodać jeszcze, że utrzymują układ krwionośny w dobrej kondycji przez wiele lat. Dbają o prawidłową pracę serca ora wspomagają właściwą krzepliwość krwi. Chronią układ oddechowy przed szkodliwymi patogenami.
Nie bez powodu kapusta Pak Choi cieszy się coraz większym zainteresowaniem także w Polsce. Nie dość, że dobrze smakuje, to jednocześnie dostarcza organizmowi dużą ilość aminokwasów egzogennych. Człowiek nie potrafi ich sam wytwarzać, dlatego rozsądnym rozwiązaniem jest dostarczenie organizmowi ich optymalnej dawki wraz z pożywieniem.
Udowodniono, że chińska kapusta Pak Choi ma właściwości przeciwnowotworowe. Zapobiega stanom zapalnym, a także przedwczesnemu starzeniu się skóry. Wzmacnia włókna kolagenowe, które odpowiadają m. in. za jej rozciąganie i jędrność.
Zastosowanie:
- jako dodatek do kanapek i sałatek,
- jako składnik potraw serwowanych na ciepło, takich jak dania wegetariańskie, smażone i duszone mięso, a także ryby,
- niezbędny dodatek w kuchni azjatyckiej.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE HODOWLI:
Czas kiełkowania: 5 - 6 dni.
Czas namaczania nasion: 10 - 12 h.
Jak jeść: surowe lub podduszone.