Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko małe włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Oryginalna kawa z Modeny o niepowtarzalnym smaku! Firma L'ANTICO wie co robi, gdy pilnie strzeże swojego sekretu robienia mieszanek i palenia ziaren!
Niniejsza aukcja dotyczy pakietu 10 sztuk kawy mielonej w hermetycznych kapsułach L'ANTICO Premium o wadze 5g każda, z datą ważności do 09. 2022 r.
Drobno zmielona kawa jest sprasowana w kapsułkach nadających się do urządzeń z systemem NESPRESSO.
Kapsuły Nespresso Capsule L'ANTICO Premium – oferta dla biur i mieszkań, by otrzymać wywar w warunkach niegastronomicznych na każdą porę dnia; oryginalne włoskie espresso, oparte na starannie wybranych ziarnach środkowoamerykańskich arabik i afrykańskich robust o charakterystycznym, odurzającym bardzo przyjemnym zapachu, rozpoznawalnym przez smakoszy palarni z Modeny. Mieszanka łagodna, minimalnie kwaskowo-gorzka, sprawia, że ten produkt z rąk odbiorców kooperujących z palarnią kocha cały świat. Napój w filiżance cechuje wyrazistość i lekki posmak orzechowo-czekoladowy z ozdobną cremą na menisku.
Palarnia kaw z Modeny (Emilia-Romagna) o nazwie L'ANTICO by Dante Cagliari szczyci się tradycją sięgającą wczesnego renesansu (1490), choć w najnowszych swoich mieszankach powołuje się na doświadczenie ostatnich czterech generacji (od 1909). Zakład działa nieopodal znanego zabytku w prowincji Modena – zbudowanego w 1490 roku pałacu Montecuccoli, którego rodzina Cagliari jest w posiadaniu (stąd 3 linie kaw z jedną o tej nazwie: L'Antico, Gran Riserva i Montecuccoli właśnie). Stał się on nieodłącznym symbolem oraz niezwykle istotną częścią tożsamości marki L'Antico. Należy ona do najlepszego włoskiego eksperta w branży, często obecnego w południowym programie telewizyjnym RAI 1 „La Vitta in diretta” (Życie na gorąco), Dantego Cagliari, doktora Ekonomii i Handlu (temat dysertacji: kawa), wykładowcy na Uniwersytecie Bolońskim. Właściciel L'Antico jest obecny na rynku włoskim od ponad 40. lat, prażenie ziaren od ponad wieku jest podporą rodziny, która posiada tamże drugą renomowaną markę w Modenie, palarnię właśnie od nazwiska CAGLIARI. Badania naukowe pod kątem fotochromatyczności ziaren prowadzone były przez rok bezpośrednio w Brazylii, gdzie przedstawiciel rodu szkolił się w firmie zajmującej się zbiorami i eksportem surowej kawy. Przyciągające dla konsumentów kawy L'ANTICO jest to, że zakład korzysta z plantacji, które dają kawę o niezwykle silnym nasyceniu trwałymi olejkami aromatycznymi, przyjemnymi, charakterystycznymi, przykuwającymi zmysły.