Nasze łuski orzecha czarnego rosną we wschodniej części Stanów Zjednoczonych, gdzie lokalni rzemieślnicy zbierają je głównie ręcznie. Zaczynają się w połowie zielone, ale stają się całkowicie czarne. Kadłuby są starannie suszone i przechowywane w czystym, kontrolowanym środowisku. Niedobór dzikich rzemieślników utrudnił zbieranie materiału. Nasze kadłuby z orzecha czarnego posiadają certyfikat koszerności.
HISTORIA CZARNEGO ORZECHA
Tradycje głoszą, że rdzenni Amerykanie używali wielu części orzecha czarnego, w tym orzechów, kory, liści i łusek. Odkryli, że są one skuteczne we wspieraniu skóry, zdrowiu układu nerwowego i zapewnianiu ukierunkowanego wsparcia układu jelitowego. Już 400 lat temu czarny orzech był używany przez zielarzy do ukierunkowanej detoksykacji.
ZALECANE UŻYCIE
Spożywać 2 kapsułki z posiłkiem dwa razy dziennie. ATC skoncentrowany: 1 kapsułka z posiłkiem dwa razy dziennie.