KAMIS PIEPRZ BIAŁY MIELONY 15G ..
Otrzymywany z tej samej rośliny, co pieprz czarny. W odróżnieniu od niego, pieprz biały uzyskuje się jednak z owoców całkowicie dojrzałych. Zebrane jagody poddaje się procesowi fermentacji, a następnie usuwa zewnętrzną warstwę owocni. Pozostałe części owocu są suszone, aż uzyskają właściwą, szaro-kremową barwę. Smak pieprzu białego jest bardziej delikatny i mniej palący niż pieprzu czarnego. Pieprz biały mielony stosowany jest do przyprawiania białych mięs, białych sosów, pasztetów, ryb i serów. Uwydatnia także walory smakowe sałatek, zup, dań z warzyw, podrobów i jaj oraz soków warzywnych, a także wyrobów cukierniczych. Pieprz Biały mielony dodaje się do potrawy pod koniec przyrządzania.
PARAMETRY PRODUKTU:
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Pieprz
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Przeznaczenie: do zup, rosołu, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb
Składniki: PIEPRZ
Waga jednostkowa brutto: 0,02 kg
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Wielkość porcji: 92 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
.