Ser Graviera, twardy, długodojrzewający PDO ok. 300g
Graviera z Krety to jeden z najpopularniejszych rodzajów sera w Grecji, znany i doceniany również na całym świecie. Po siedmiu miesiącach dojrzewania trafia na nasz stół wraz z charakterystycznym i wyjątkowym smakiem.
Niezbędny element deski serów i świetny towarzysz lampki czerwonego wina. Idealne uzupełnienie zielonej sałaty.
Kolor i tekstura: jasnożółty kolor, twardy z asymetrycznymi niewielkimi dziurkami
Smak: szczególnie przyjemny, pełny smak o świeżym aromacie mleka
- Najlepiej spożyć przed: 01.2021
- Kraj pochodzenia: Grecja, Kreta
- Masa netto: ok. 300g
Waga różna w okolicach 300g. Kawałki sera przygotowane i zapakowane bezpośrednio przez producenta. Do przesyłki zostanie dodana losowa sztuka.
Przechowywać w lodówce w temp. 2-6 ºC, również po otwarciu. Odciąć ok. 5mm obrzeża ze względu na zastosowanie ochronnej natamycyny.
SKŁADNIKI: mleko owcze min. 80%, mleko kozie max. 20%
Okres dojrzewania co najmniej 7 miesięcy.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1600kJ/385kcal
- tłuszcze 29,8g
- kwasy tłuszczowe: nasycone 19,5g
- węglowodany 0,6g w tym cukry 0,4g
- białka 28,66g
- sól 1,52g
Kalogerakis Bros S.A. to firma rodzinna działająca w sektorze mleczarskim na Krecie od 1949 roku. Kreta jest małym światem o wspaniałej tradycji i kulturze, obdarzonym żyzną glebą i sprzyjającym klimatem. Z każdego zakątka wyspy do naszego zakładu w wiosce Kasteli Pediadas transportujemy i przetwarzamy w nim 60 ton mleka dziennie. Czyste owcze i kozie mleko jest tym, co nadaje naszym serom charakterystyczny, "dziki" smak, a z dodatkiem naszej miłości i pasji udaje się stworzyć dla Ciebie autentyczne, tradycyjne i najsmaczniejsze sery.
Przywiązując wagę do tradycji i zawsze dobrze wykwalifikowanych pracowników, stosujemy określone metody produkcji, które spełniają nasze wysokie standardy jakości. Nasze produkty są ciągle monitorowane, a ich proces produkcyjny jest certyfikowany zgodnie z kilkoma systemami zapewnienia jakości: HACCP, ISO 22000:2005 i IFS (International Food Safety). Bardzo ważnym jest dla nas również wsparcie naszych zewnętrznych konsultantów, partnerów i akredytowanych laboratoriów. Dzięki temu oferujemy produkty najwyższej jakości.
W przypadku naszego najpopularniejszego sera Graviery, otrzymaliśmy certyfikat Agrocert P.D.O. - Chronione Miejsce Pochodzenia.