JELITA WIEPRZOWE 32+ 91,5 mb
Jelita Wieprzowe
Kaliber 32+
Długość 91,50 mb
Kraj Pochodzenia: Unia Europejska
Wydajność około 1,5 mb/1kg masy
*
*
*
Oferowane tu jelita są w rozmiarze 32+ - oznacza to średnice przekroju jelita wyrażoną w milimetrach
Zastosowanie:
Do użytku przemysłowego jak i domowego. Do produkcji kiełbas białych, wędzonych czy długo dojrzewających. Do wyrobu "cienkiej" kaszanki, pasztetowej, kiszki ziemniaczanej
Sposób użycia:
Przed użyciem należy namoczyć jelita około 20 min w letniej wodzie i dokładnie wypłukać z soli
Sposób przechowywania:
Jelita należy odsączyć z wody i dokładnie wymieszać w soli. Po zamknięciu ich w słoik czy plastikowy należy włożyć je w chłodne miejsce np. Lodówka
NIE MROZIĆ
Tak przygotowane mogą leżeć nawet do 2 lat!