Jagody goji suszone 250 g TARGROCH
Dlaczego warto po nie sięgać?
1️⃣ Jagody goji ze względu na prozdrowotne właściwości zaliczane są do tzw. “superżywności”. W medycynie Dalekiego Wschodu znane są od 2500 lat i nazywane są czerwonymi diamentami Wschodu.
2️⃣ Ze względu na bogactwo witamin i minerałów spożywane są w przypadku spadku odporności organizmu i przy chorobach reumatycznych.
3️⃣ W skład tłuszczu obecnego w jagodach goji wchodzą kwasy tłuszczowe z grupy omega – 6 wpływające na poprawne funkcjonowanie mózgu, hormonów i układu nerwowego.
4️⃣ Są doskonałym źródłem białka oraz wielu witamin (C, B1, B2, B6) i minerałów (wapń, fosfor, żelazo, selen, cynk, miedź), a także flawonoidów.
5️⃣ Jagody goji posiadają również składniki o działaniu stymulującym układ odpornościowy, o właściwościach przeciwutleniających i przeciwnowotworowych.
6️⃣ Jagody goji szczególnie polecane są osobom zmagającym się z dużym stężeniem cukru i cholesterolu, nie powinno się jednak spożywać ich więcej niż 5-12 g dziennie.
Wartości odżywcze i minerały
✅ Składniki odżywcze w 100 g:
- Wartość energetyczna – 1441 kJ / 343 kcal
- Węglowodany – 64,0 g
- w tym cukry – 45,6 g
- Białko – 14,3 g
- Tłuszcz – 0,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
- Błonnik – 13,0 g
- Sól – 0,75 g
✅ Witaminy i składniki mineralne w 100 g:
- Wapń – 190 mg
- Żelazo – 6,8 mg
- Witamina C – 48,4 mg
Informacje o produkcie
✅ Składniki: Suszone owoce goji 250 g
✅ Przeciwwskazania:
Kobiety w ciąży i karmiące nie powinny spożywać jagód goji. Szczególną ostrożność powinny zachować osoby przyjmujące leki przeciwzakrzepowe.
✅ Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
✅ Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✅ Kraj produkcji: Polska
✅ Kraj pochodzenia: Chiny