IZOLAT BIAŁKA SERWATKOWEGO BEZGLUTENOWY BIO 400 g - PURASANA
132,12
SKŁADNIKIizolat białka
serwatkowego w proszku (z mleka)*(* certyfikowany
składnik ekologiczny).
OPIS
Białko serwatkowe jest idealne jako dodatek
do shake proteinowego, do płatków śniadaniowych, jogurtu, pieczywa
lubciasta.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1750 kJ / 418 kcal
Tłuszcz: 5,5
g
w tym kwasy nasycone: 4,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym
cukry: 0 g
Błonnik:0 g
Białko:87,3 g
Sól: 0,03
g
alanina:4,11 g
arginina:1,95 g
kwas
asparaginowy:8,88 g
kwas glutaminowy:14,4 g
glicyna: 1,48
g
histydyna: 1,56 g
hydroksyprolina: 0,05 g
cysteina: 1,84
g
izoleucyna:5,02 g
leucyna:8,6 g
lizyna:7,5
g
metionina:1,77 g
fenyloalanina:2,56 g
prolina:4,97
g
seryna: 4,12g
treonina:5,72
g
tyrozyna: 2,56 g
walina:4,7
g
SPOSOB PRZYGOTOWANIA
1,5 miarki
proszku (25 g) dodać do 300-350 ml mleka, napojusojowego albo
ryżowegoi wymieszać.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarcu przechowywać w suchym miejscu w szczelnie
zamkniętym pojemniku.