Hugo Rosé autorstwa Petera Mertesa von Mosel ujawnia w szkle genialny, malinowoczerwony kolor. ukazuje cudownie wyraziste nuty grejpfruta, grejpfruta, limonki i pomarańczy w kieliszku. Są też ślady innych owoców.
Hugo Rosé słusznie można określić jako wyjątkowo owocowe i aksamitne, ponieważ zostało poddane winifikacji o cudownie słodkim profilu smakowym. Na podniebieniu konsystencja tego lekkiego napoju na bazie wina jest cudownie lekka. Dzięki zwięzłej kwasowości owoców Hugo Rosé jest fantastycznie świeży i żywy na podniebieniu. Na finiszu ten z regionu uprawy winorośli Mozeli inspiruje piękną długością. Znów pojawiają się nuty pomelo i cytryny. Po skończeniu wina Hugo Rosé jest starannie harmonizowane.
Rekomendacja żywieniowa dla Petera Mertesa Hugo Rosé
Ten niemiecki napój na bazie wina najlepiej smakuje bardzo dobrze schłodzony w temperaturze 5 - 7°C. Doskonale sprawdza się jako wino towarzyszące do galaretki z mleka migdałowego z dodatkiem liczi, strudla gruszkowo-limonkowego lub kremu z kefirem kokosowym.
Termin ważności : 11/2023