House of Asia Papier ryżowy okrągły 100g
Papier ryżowy jest niezbędnym składnikiem wielu potraw kuchni azjatyckiej, szczególnie chińskiej, tajskiej i wietnamskiej. Sporządzony z mąki ryżowej, wody i soli, jest naturalny i pożywny. To cieniutkie, delikatne ciasto służy przede wszystkim do przygotowania popularnych sajgonek i spring rolls. Ale w papier ryżowy można zawinąć dosłownie wszystko. Jest gotowy do użycia po lekkim zwilżeniu wodą, pod której wpływem staje się elastyczny. Równie doskonale sprawdza się podczas smażenia.
Zastosowanie: Można w nie zawinąć dowolny farsz i jeść na surowo. Równie smaczne po usmażeniu. Świetnie smakuje z nadzieniem z mielonego mięsa, warzyw, owoców morza lub kiełków. Idealne do lekkich dań. Idealny na wszelkiego rodzaju imprezy i przyjęcia jako finger food.
Składniki
- mąka ryżowa 55 %
- mąka z tapioki
- sól.