Herbata z karobu BIO to z pewnością duża odmiana po pitej najczęściej herbacie czarnej lub czarnej aromatyzowanej.
Picie herbaty z karobu po posiłku pomoże w spowolnieniu wchłaniania się cukrów do układu krążenia.
Herbata jest bezkofeinowa i naturalnie słodka. Herbata może być również dodawana do przygotywania dań lub jako przekąska. Produkty całkowicie naturalny - kawałki czystego karobu.
Jak przygotować herbatę z karobu:
2 łyżki stołowe karobu zalać 1,5 filiżanki zimnej wody i zagotować.
Gotować przez ok. 5 minut.
Odsączyć.
Serwować na ciepło lub na zimno z kostkami lodu.
zalety karobu:
- obniża poziom ciśnienia krwi,
- może być stosowany w leczeniu astmy,
- wspomaga proces trawienny,
- posiada właściwości wykrztuśne, stosowany jest w leczeniu kaszlu, grypy,
- bogaty w wapń i fosfor, dzięki czemu jest wykorzystywany w walce z osteoporozą