Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g
\n \n \n \n \n1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste. \n \n \nmąka pszenna, woda, tłuszcz palmowy, alkohol etylowy, cukier, sól spożywcza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy \n \n \n \n \n \n \n \nw 100 g \n \n \n \n \nWartość energetyczna \n1575 kJ/378 kcal \n \n \nTłuszcz \n23,4 g \n \n \nw tym kwasy tłuszczowe nasycone \n13,5 g \n \n \nWęglowodany \n33,4 g \n \n \nw tym cukry \n2,0 g \n \n \nBiałko \n4,9 g \n \n \nSól \n0,6 g \n \n \n \n \n \n \n \n \nKraj produkcji: Niemcy \n \nAdres producenta: \nWyprodukowano przez: \nHENGLEIN GmbH \ndla: \nHENGLEIN Polska Sp. z o.o. \nul. Pietrusińskiego 4a \n40-842 Katowice \n \n \n \n \nPrzechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni. \n \n \nNazwa produktu uregulowana prawnie: Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony \nCechy: smak domowej kuchni, doskonałe do domowych wypieków, na papierze do pieczenia 50 x 25 cm \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n