Masło pistacjowe to pyszne orzechowe smarowidło, które przekona Cię swoim bogatym pistacjowym smakiem, ponieważ jest wytwarzane wyłącznie z prażonych pistacji. Nie zawiera zatem oleju palmowego, dodatku cukru ani innych dodatków. Ponadto, z przyjemnością dowiesz się, że jest źródłem zdrowych tłuszczów lub białka i szczyci się wysoką zawartością błonnika. Możesz cieszyć się nim samodzielnie, posmarować nim tosty, dodać go do naleśników, owsianki lub wielu innych przepisów fitness.
Masło Pistacjowe - pyszne smarowidło orzechowe, które oczaruje Cię autentycznym smakiem prażonych pistacji bez dodatków
Masło Pistacjowe to pyszne smarowidło orzechowe, które pokochasz dzięki autentycznemu smakowi pistacji, ponieważ jest wytwarzane wyłącznie z prażonych pistacji. Nie zawiera zatem oleju palmowego, cukru ani dodatków. Dlatego tak łatwo się w nim zakochać, a idealna kremowa konsystencja jeszcze bardziej się do tego przyczyni. Ponadto, będziesz zadowolony wiedząc, że ten smakołyk jest źródłem zdrowych tłuszczów i białka. Jest ono szczególnie cenione przez osoby aktywne, ponieważ białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania mięśni. Masło Pistacjowe szczyci się również wysoką zawartością błonnika, korzystną dla optymalnego trawienia. Ponadto ma korzystny profil odżywczy i wspaniały smak, dzięki czemu jest idealnym dodatkiem do różnych potraw.
To masło orzechowe jest idealne na rozpoczęcie dnia, ciesząc się łatwą do smarowania i kremową konsystencją na świeżym toście. Jest bogate w cenne składniki odżywcze i pyszny smak, dzięki czemu jest doskonałym dodatkiem do owsianki śniadaniowej. Co więcej, to masło orzechowe z pewnością znajdzie swoje miejsce w wielu słodkich przepisach. Można je na przykład dodać do biszkoptów, ciast, tart lub sałatek owocowych. Nie sposób mu się oprzeć, gdy połączy się je ze smoothie lub naleśnikami, oferując zupełnie nowe doznania smakowe. Jednak najwięksi smakosze mogą delektować się nim samodzielnie za pomocą łyżeczki, aby zaspokoić ochotę na słodycze. Masło Pistacjowe będzie podstawowym składnikiem w Twojej spiżarni.
Masło pistacjowe i jego zalety
pyszna pasta orzechowa o autentycznym smaku pistacji
posiada łatwą do rozsmarowania kremową konsystencję
wyprodukowane wyłącznie z prażonych pistacji
nie zawiera oleju palmowego, cukru ani dodatków
źródło zdrowych tłuszczów i białka
wspiera wzrost i utrzymanie mięśni
wysoka zawartość błonnika, który jest korzystny dla optymalnego trawienia
posiada szeroki zakres zastosowań w kuchni
nadaje się do tostów i owsianki
można dodawać do herbatników, ciast, tart i sałatek owocowych
świetne w smoothie i naleśnikach
jedzenie go samodzielnie zaspokoi ochotę na słodycze
Skład
Prażone orzechy pistacjowe.
Dawkowanie
Idealne jako smarowidło lub składnik do gotowania i pieczenia.
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna: 2546 kJ / 608 kcal
Tłuszcze: 46 g
w tym nasycone: 5,5 g
Węglowodany: 17,9 g
w tym cukry: 7,6 g
Błonnik dietetyczny: 10,1 g
Białko: 21,2 g
Sól: < 0,1 g
Ostrzeżenie
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Wymieszać przed użyciem. Zużyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia.
Alergeny: Alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką na liście składników. Może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj, orzeszków ziemnych, soi, mleka i innych orzechów.