Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 10,90 zł
- Oho! Pea Chips VEGAN z groszku BBQ taste 100 g
- 18,89 zł z dostawą
- 30,45 zł
- LA FAVORITA SALSA BRUSCHETTA sos do grzanek 180g
- 43,95 zł z dostawą
- 19,50 zł
- Alberti Pesto Genovese senza Aglio pesto z bazylii 170g
- 26,87 zł z dostawą
GORZKIE PESTKI JĄDRA MORELI B17 100G LOOK FOOD (6427251750)
Opis
Pestki MORELI GORZKIEJ 100g 100 %
|
|||||||||||||||||||||||
Przesyłki dostarczamy: O nas:
|
Opis produktu: 100 % pestek moreli gorzkiej.
Gorzkie pestki moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. W sztuce kulinarnej znane są pod nazwą "gorzkie migdały". Wykorzystywane są przede wszystkim w cukiernictwie, m.in. do produkcji marcepanu. W medycynie naturalnej stosowane jako składnik kuracji amigdaliną.
Można spożyć maksymalnie do dwóch pestek moreli na dobę.
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu. Należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Masa netto: 100 g
Zdjęcia produktu:
Ciekawostki:
Przypisuje się im cudowne wręcz właściwości w leczeniu raka. Morelowe migdały zawierają amigdalinę zwaną też witaminą B17, która jest odpowiedzialna za ich gorzki smak. Amigdalina jest organicznym związkiem chemicznym pochodzącym z grupy glikozydów. Występuje w nasionach jak i pestkach moreli zwyczajnej jak i pigwie pospolitej. Niektóre badania wykazują, że spożywanie dużej liczby gorzkich migdałów każdego dnia może zapobiec rakowi, a także zabić istniejące komórki. Witamina B17 jest unikalnym związkiem, który uważa się za stymulator układu odpornościowego do zwalczania nowotworów złośliwych. |
||||||||||||||||||||||
|
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.