GLUKOZA KRYSTALICZNA DEKSTROZA PIWNO WINO 1Kg SWOJSKA PIWNICZKA
Glukoza Krystaliczna - Dekstroza - inna nazwa tego białego proszku to a-D-glukoza jednowodna, Jest to cukier używany w suplementacji węglowodanowej. Powszechnie używany w przemyśle spożywczym winiarskim czy piwowarskim. Wykazuje wysoką zdolność do fermentacji, dobrą stabilność (brak inwersji), wysoka zdolność do osmozy oraz znaczący efekt brązujący.
Stosowany głównie w środkach spożywczych jako puder piekarniczy do ciast, herbatników, lukru, chleba, krakersów, wafli.
W przemyśle cukierniczym do produkcji lodów oraz deserów mrożonych.
W przemyśle mleczarskim (drinki mleczne czekoladowe, shaki mleczne, jogurty, desery).
W produktach wędliniarskich: (kiełbasy, szynki).
W produkcji żywności udogodnionej (pokarmy dla dzieci, napoje instant, puddingi, gotowe mięsa, gotowe mieszanki ciast)
- MASA NETTO: 1Kg
- SKŁADNIKI: Glukoza Krystaliczna
- KRAJ POCHODZENIA: POLSKA
- NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: 09.2023
- WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: 1551kJ / 365 kcal
- TŁUSZCZE: 0g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0g
- WĘGLOWODANY: 91g w tym cukry 91g
- BIAŁKO: 0,0g
- KONSERWANTY: Produkt Bez Konserwantów
Roksana Zouaidia, sklep internetowy "KARDAMON"
(kardamon24)
ul. Broniewskiego, 1/62
62-510 Konin