Przedmiotem aukcji jest:
GARNKI HERMANN MILLER LINIA AMBASADOR
Niepowtarzalna cena! Tylko teraz!
tylko 899
Mam do sprzedania fabrycznie nowy ekskluzywny zestaw garnków szwajcarskiej marki HERMANN MILLER Linia Ambasador,typ EARTH HM-CW6218 - 28 elementów. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej chromowo-niklowej 18/10 T430.
Wykorzystana stal składa się z najlepszej jakości stopu powszechnie stosowanego w światowej klasy produktach, co gwarantuje jej wysoką odporność na korozje, oraz bardzo dobrą wytrzymałość każdego metalowego elementu kompletu.
Naczynia są odporne na wykruszanie, wgniatanie, pękanie i zarysowywanie się nawet przy trudnych warunkach użytkowania.
Posiadają grube siedmiowarstwowe, akutermiczne dno umożliwiające kumulację ciepła i równomierne jego rozprowadzenie,
które odpowiednio zabezpiecza gotowane potrawy przed przypaleniem. Uchwyty pokrywek wyposażone są w praktyczny termometr, dzięki któremu możliwe jest stałe kontrolowanie temperatury przygotowywanych potraw.
Garnki dostosowane są do gotowania bez dodatku tłuszczu i wody, powoduje to znaczne zatrzymanie witamin i minerałów w potrawach i sprawia, że są smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Dzięki umiejętnemu wykorzystaniu garnków możemy zaoszczędzić nawet do 65 % energii potrzebnej podczas gotowania. Garnki można używać na wszystkich rodzajach kuchenek łącznie z indukcyjną.
Niewątpliwe atuty naczyń :
• dno termiczne z funkcją przewodzenia ciepła - możliwość piętrowego gotowania kilku potraw w tym samym czasie
• pokrywy wyposażone w termometry pozwalające kontrolować temperaturę wewnątrz garnka
• żywność nagrzewa się szybko, a ciepło jest dobrze magazynowane
• zdrowe przyrządzanie jedzenia: gotowanie bez dodatku tłuszczu i wody powoduje zatrzymanie witamin i minerałów
• dania na stole można podawać bezpośrednio z garnków, gdyż pokrywa po odwróceniu staje się podstawką pod garnek
• praktycznie ukształtowane brzegi garnków zapobiegają skapywaniu
• uchwyty nie nagrzewają się
• łatwe do czyszczenia
• można myć w zmywarce
W skład zestawu wchodzi :
- Rondel z pokrywą - pojemność 1,6 L - średnica 16 cm
- Garnek mały z pokrywą - pojemność 1,6 L - średnica 16 cm
- Garnek średni z pokrywą - pojemność 3,0 L - średnica 20 cm
- Garnek duży z pokrywą - pojemność 6,3 L - średnica 24 cm
- Patelnia z pokrywą - pojemność 2,7 L - średnica 24 cm
- Miska z pokrywką - średnica 24 cm
- Miska z pokrywką - średnica 20 cm
- Parownik - średnica 20 cm
- Podstawki atermiczne x 2
- Uchwyt z przyssawką
- Przybory kuchenne: (trzepaczka, solniczka, pieprzniczka, taca, tarka)
Garnki wysoce estetyczne z nowoczesnym wzornictwem, są starannie wykonane i posiadają także właściwości bakteriobójcze. Zastosowany materiał jest nie tyko najlepszy z możliwych, ale także świetnie się prezentuje i jest wyjątkowo łatwy w czyszczeniu. Naczynia w tym komplecie w całości są polerowane na najwyższy połysk. Każdy element wyposażony jest w nowoczesne, masywne atermiczne uchwyty z okładzinami bakielitowymi.
Do każdego zestawu producent dołącza książkę z instrukcją obsługi, opisem zestawu oraz przepisami kulinarnymi.
Komplet jest oryginalnie zapakowany z certyfikatem i gwarancją firmową na 30 lat.
Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerami telefonów: 695 661 325 lub 695 818 665
Mile widziany odbiór osobisty.
ZASADY GOTOWANIA
W celu prawidłowego użytkowania naczyń należy stosować się do następujących instrukcji:
• naczynie powinno być zapełnione produktami w objętości 1/2 - 2/3. Średnica nałożonej pokrywy powinna pasować do garnka
• rozpoczynając gotowanie należy przekręcić pokrywę przez jej przekręcenie o pół obrotu. W ten sposób między obrzeżem garnka i pokrywą powstaje pierścień wodny, który zabezpiecza przed ucieczką pozostałej pary z naczynia. Jeżeli jednak para wodna wydostaje się z garnka oznacza to, że temperatura wewnątrz garnka jest zbyt wysoka i należy zmniejszyć ogień
• podczas gotowania nie należy podnosić lub zdejmować pokrywy. Jeżeli będzie to konieczne, należy wówczas skompensować straty pary wodnej przez dodanie dwóch łyżek wody lub wywaru. Jeżeli jednak na koniec np. pieczenia w garnku pozostało na dnie zbyt dużo cieczy to należy zdjąć pokrywę i zwiększyć ogień co spowoduje odparowanie nadmiaru soku
• ilość wody użyta podczas gotowania powinna być równa ilości wywaru, który chcemy uzyskać po zakończeniu procesu gotowania. Gotując warzywa lub zupę należy dodać taką ilość wody aby przykrywała warzywa. Podczas gotowania ilość cieczy nie maleje, ponieważ parowanie jest zahamowane. Wystarczy dodać zaledwie minimalną ilość soli gdyż pokrywa zatrzymuje naturalne sole i aromat żywności wewnątrz naczynia, dzięki czemu ma ona intensywniejszy smak i zapach
Gotowanie na parze:
To sposób przyrządzania potraw rozpowszechniony w świecie przez Chińczyków i Japończyków.
Dietetycy są wyjątkowo zgodni – tak przygotowane potrawy są najwyższej jakości pod względem zawartości witamin i minerałów.
Dzieje się tak, ponieważ gotowanie na parze w znaczący sposób ogranicza ich degradację. Żywność nie jest zanurzana w wodzie, a zatem nie dochodzi do wypłukiwania składników odżywczych.
Podobnie minerały i witaminy zostają zachowane w znacznie większym stopniu niż podczas tradycyjnego gotowania.
Nie można też zapominać, że posiłki gotowane na parze nie wymagają używania tłuszczu, wszystkie składniki gotowanych na parze potraw zachowują swój naturalny aromat, a ich smak jest o wiele bardziej intensywny niż podczas gotowania w wodzie.
Ponadto składniki są sprężyste, jędrne, nie wchłaniają zbyt dużo wody i nie wysychają. Wszystko to sprawia, że zachowują naturalny kolor i świetnie się prezentują na talerzu.
Przy tej metodzie nic się nie zmarnuje. Nawet wodę, która wyciekła na naczynie możemy wykorzystać do sporządzenia sosu.
KONTROLA UŻYTKOWANIA
Niebieski - zbyt niska temperatura
Żółty - doskonała temperatura
Czerwony - zbyt wysoka temperatura
Zdjęcia oferowanego przedmiotu:
Zdjęcia wysyłam na życzenie.
Oferowany przedmiot jest:
NOWY w oryginalnym opakowaniu