Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 19,80 zł
- Pokrętło kurek gałka kuchenki bez sprężyny
- 29,79 zł z dostawą
- 65,53 zł
- Koszyk do gotowania na parze ze stali nierdzewnej
- 124,53 zł z dostawą
- zestaw 2 sztuki za 66,38 zł
- 35,88 zł
- Siatka do produkcji kiełbasy Wołowina z kurczaka
- darmowa dostawa
GARNEK SZYNKOWAR DO WYROBU SZYNEK + gratis (3987280794)
Sprzedający nie jest już aktywny
Opis
- Aukcje: 510 212 989, 618309292
- E-mail: sos_rtv_agd@op.pl
GWARANCJA 2 LETNIA OGÓLNOPOLSKA PRODUCENTA HONOROWANA W AUTORYZOWANYCH SERWISACH NA TERENIE CAŁEGO KRAJU
- Przedpłata na konto: 15zł do 30kg
- Paczka pobraniowa: 20zł do 30kg
- gwarancję na każdy produkt
- szybką wysyłkę
- możliwość zwrotu
- profesjonalną obsługę
- paragon lub FV
- Wysyłka kurierem daję Państwu
- 1) bezpłatne ubezpieczenie do 5000zł
- 2) dostawę 24-48h od zaksięgowania wpłaty
- 3) otwarcie paczki przy kurierze
- 4) monitorowanie paczki
SZYNKOWAR –specjalne naczynie do przygotowywania soczystych mięs obiadowych oraz różnego typu zdrowych (pozbawionych dodatków chemicznych) wędlin.
Jednorazowo można w nim przygotować do 1,5 kg mięsnego przysmaku. Mogą to być klasyczne szynki (peklowane i niepeklowane), rolady, mielonki, wyroby mięsne z warzywami, suszonymi owocami, grzybami itp.
Umyte, oddzielone od kości mięso, przyprawione ziołami i wybranymi dodatkami smakowymi umieszcza się w SZYNKOWARZE, naczynie zamyka i umieszcza się w drugim garnku z wodą. Całość ogrzewa się w delikatnie wrzącej łaźni wodnej w ciągu 1-2,5 godz.. Tak ogrzewane mięso nie ma kontaktu z wodą, zachowuje wszelkie walory smakowe i odżywcze, jest kruche i soczyste. Nawet wołowina przygotowana w szybkowarze staje się krucha i bardziej delikatna.
Główne walory szynkowara to:
- prosta obsługa, łatwość przygotowania potrawy,
- zachowanie wartości odżywczych i smakowych mięsa, traconych podczas tradycyjnego gotowania i smażenia,
- temperatura ogrzewanego mięsa może być na bieżąco kontrolowana na zamontowanym termometrze,
- szynkowar wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, a wymiary urządzenia pozwalają przygotować danie mięsne czy wędlinę w ilości wystarczającej dla 4-5 osób na 1-2 dni.
Stosując SZYNKOWAR możemy mieć satysfakcję nie tylko przygotowania smacznego wyrobu, ale również możemy być pewni, że to co jemy jest zdrowe, pozbawione dodatków chemicznych, obecnych w większości mięsnych produktów handlowych.
SPECYFIKACJA SZYNKOWARU:
- Do wyrobu parzonych wędlin, szynek, golonek, boczków, mielonek oraz rolad
- Do użytku w domu, restauracji lub małej masarni
- Około 1,5 kg wyrobu jednorazowo
- Średnica: 12 cm, wysokość: 19 cm
- Pośrodku wieczka znajduje się gniazdo na termometr z sondą
- Termometr 100400 dołączony do zestawu
- Szynkowar wykonany w całości wysokogatunkowej stali nierdzewnej
- Przeznaczony do kontaktu z żywnością
- Mycie ręczne ciepłą wodą z płynem lub w zmywarce
- Waga szynkowaru netto: 0,4 kg
- Wymiary szynkowaru to:
Wysokość całkowita - około 19 cm
wysokość korpusu bez pokrywy - około 16,5 cm
Średnica zewnętrzna 11,5 cm i wewnętrzna - około 10 cm
Wysokość wkładu – do około 15 cm - co pozwala na wykonanie wędliny do 1,5 kg - Inny sprzęt potrzebny do produkcji wędlin na innych naszych aukcjach
SPECYFIKACJA TERMOMETRU:
- Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej do kontroli temperatury pieczenia różnego rodzaju potraw
- Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca
- W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie
- Dane techniczne:
- zakres temperatur: od 0°C do 100°C
- dokładność pomiaru: +/-2°C
SPECYFIKACJA SALETRA:
- Saletra potasowa (azotan potasu) jest obok soli kuchennej podstawowym dodatkiem przy peklowaniu mięsa, gwarantuje:
-zachowanie różowej barwy mięsa, gdyż sama sól kuchenna zmienia naturalny barwnik mięsa na beżowo-szary,
-pozytywny wpływ na smak mięsa,
-utrwalenie barwy peklowanego mięsa,
-silne działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze (szczególnie jeżeli chodzi o bakterie jadu kiełbasianego),
-procesy termiczne (gotowanie szynki), którym poddaje się produkty mięsne, zabijają znajdujące się w nich bakterie, jednak nie niszczą przetrwalników ) to "zadanie" spełnia saletra.
-mięso peklowane saletrą nie wykazuje tendencji do pokrywania się śluzowatym nalotem (nie" ślimaczeje") - Dlaczego lepiej stosować saletrę niż produkty zawierające azotyny (nitryty np. peklosól)?
Stosowanie saletry potasowej zawierającej jedynie jony azotanowe jest zdrowsze i bardziej bezpieczne od dostępnych na rynku mieszanek peklujących zawierających azotyny, które w przypadku nawet niewielkiego przedawkowania mogą okazać się szkodliwe dla naszego zdrowia.
Wyposażenie:
- Szynkowar + termometr 100400 + saletra
- Faktura VAT lub paragon
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.