Galaretka bez cukru Celiko jest przeznaczona dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Stosując ją samodzielnie możesz kształtować smak i kaloryczność swojego deseru.
♥ bez konserwantów
♥ zawiera sok owocowy
♥ do ciast, deserów, koktajli
Produkt bezglutenowy (PL-064-013)
Galaretka może być również spożywana po treningach jako napój lub element koktajlu (przepis na koktajl na opakowaniu).
Galaretka bez cukru o smaku cytrynowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok cytrynowy w proszku 1% (maltodekstryna, olejek cytrynowy, koncentrat owocowy), aromat, barwnik: kurkumina.
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Sposób przyrządzania:
- Zawartość opakowania wyspać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować).
- Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3-4 łyżki).
-
Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała.
W czasie upałów należy użyć mniej wody ok. 400 ml.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywczaW 100 g galaretki w proszku Wartość energetyczna: 1430 kJ/309 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 1,5 g w tym cukry: 0 g Białko: 76 g Sól: 0,22 g