Przedmiotem licytacji jest 1 pudełko (25 szt.) produktu:
Liofilizowany baton wiśniowy z dodatkiem kakao i ostrej papryki. Produkt bezglutenowy. 9% błonnika
Masa netto: 10g
Składniki: wiśnie (32%), trehaloza, maltodekstryna, zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron, zagęszczony sok z aronii), substancja żelująca: pektyny, kakao (2,9%), papryka ostra (0,5%).
Na terenie zakładu obecne są: mleko, soja, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Producent: Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1598 kJ / 378 kcal
- Tłuszcz: 1,7 g
-- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- Węglowodany: 83 g
-- w tym cukry: 68 g
- Błonnik: 9,2 g
- Białko: 2,9 g
- Sól: 0,03 g
(zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)
Wartość odżywcza w 1 porcji (10 g) = 1 baton:
- Wartość energetyczna: 160 kJ / 38 kcal
- Tłuszcz: 0,2 g
-- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 8,3 g
-- w tym cukry: 6,8 g
- Błonnik: 0,9 g
- Białko: 0,3 g
- Sól: 0 g
Zawartość polifenoli: 1000 mg / 100 g produktu.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.