Fruktoza jest cukrem, który w sposób naturalny występuje w owocach, miodzie i niektórych warzywach (np.: marchewka).
Fruktoza jest, cukrem monosacharydowym i najsłodszym ze wszystkich naturalnie występujących węglowodanów.
Fruktoza ze względu na znaczną słodycz używana jest do produkcji wyrobów cukierniczych, pieczywa cukierniczego, deserów, lodów, napojów sokowych, przetworów owocowych
Składniki:
Fruktoza krystaliczna 100%
Kraj pochodzenia:
Turcja
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna:
1663 kJ / 398 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 100 g, w tym cukry 100 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
______________________________________________
Sprawdź również inne produkty firmy ORZESZEK