Franciszkańskie witaminy i minerały - WITAMINA C + bioflawonoidy cytrusowe
Bioflawonoidy zawarte w produkcie pochodzą z naturalnych owoców - pomarańczy i grapefruita; są pomocne w przyswajaniu witaminy C. Witamina C wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, nerwowego oraz mobilizuje metabolizm energetyczny, co przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Jest pomocna w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Poprawia produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki, dziąseł, skóry i zębów oraz właściwego funkcjonowania naczyń krwionośnych. Korzystnie działa w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
Sposób użycia:
1 kapsułka/dzień, najlepiej spożyć z posiłkiem, popić szklanką wody.
Składniki:
kwas L-askorbinowy, bioflawonoidy cytrusowe (Citrus aurantium L.), materiał kapsułki: żelatyna.
Ostrzeżenia:
Nie stosować dawki powyżej 1000 mg u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Produkt nie jest zalecany dla osób uczulonych na zawarte w niej składniki. Nie powinna być też spożywana przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu suchym, nienasłonecznionym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Zawartość w zalecanej porcji dziennej: 1 kapsułka.
Składniki:
- Kwas L-askorbinowy: 950 mg – 1188% RWS
- Bioflawonoidy cytrusowe: 20 mg
*(RWS – referencyjna wartość spożycia).