Pro B4 to tzw. JOGURT PROBIOTYCZNY, do samodzielnego przyrządzenia.
Dzięki temu masz pełną kontrolę nad jakością spożywanego jogurtu.
Jest to również produkt bardzo ekonomiczny. W opakowaniu znajduje się 6 torebek. Z każdej sporządza się aż 1 litr jogurtu naturalnego.
Pro B4 służy radykalnemu wspomaganiu odnowy jelit i przywróceniu ich prawidłowego funkcjonowania.
Zawiera m.in. starannie dobrane proporcje probiotyków i prebiotyków.
Działanie probiotyków:
- Normalizacja flory bakteryjnej jelit
- Poprawa trawienia
- Zwiększenie tolerancji na laktozę
- Największa ilość żywych kultur bakteryjnych
- Największa ilość bakterii prozdrowotnych
- Wolny od konserwantów i środków żelujących
- Opatentowany w całości (nr patentu 03 021 216.1)
- Zawiera witaminę B3 i ekstrakt ziół ajurwedyjskich poprawiających wchłanianie
- Najniższa ilość kalorii i tłuszczu
- Wolny od barwników i środków zapachowych
Działanie prebiotyków:
- Wspomaganie wzrostu korzystnej flory bakteryjnej
- Poprawa wchłaniania wapnia i magnezu
- Ochrona flory bakteryjnej przed kwasami w trakcie przechodzenia przez żołądek
Szybka odnowa flory bakteryjnej jelit
Kiedy ktoś mówi się, że jogurty dobrze działają na jelita – ma rację, ale przy zachowaniu kilku ważnych warunków:
- że obecne w nich bakterie probiotyczne dotrą nienaruszone do jelit – najczęściej są niszczone przez kwasy żołądkowe w czasie przechodzenia przez żołądek
- że zawierają wylącznie naturalne składniki, odpowiednie kultury zywych bakterii i są wolne od konserwantów, środków żelujących itd.
“Zdrowe jelita i układ pokarmowy to podstawowy warunek dobrego trawienia, silnego układu odpornościowego i wydolności organizmu. Właściwa ilość i kombinacja pro- i prebiotyków to podstawa zdrowej i silnej flory bakteryjnej”
Dr. Gerhard Schmitt, lekarz, dietetyk
“W praktyce, większość obecnych na rynku jogurtów miałaby prawo zadziałać prawidłowo, o ile podawałoby się je w formie lewatywy. Są bowiem zbyt ciężkostrawne, aby zawarte w nich bakterie mogły wydostać się z żołądka zanim zostaną zniszczone przez kwasy żołądkowe.”
Lek. med. Mariusz Gawlik
Sporządzanie jogurtu z użyciem Jogurtownicy (również do nabycia w naszym sklepie internetowym)
- Wsypać zawartość saszetki do mleka i dokładnie wymieszać, tak aby nie było żadnych grudek.
- Wlać do mniejszego pojemnika, szczelnie zamknąć i wycisnąć powietrze
- Do większego pojemnika wlać wrzątek do wysokości słupków
- Wstawić w to mniejszy pojemnik, i zamknąć pokrywą.
- Zostawić na co najmniej 12 godzin w temperaturze pokojowej. Im dłużej, tym bardziej intensywny wyjdzie jogurt, najlepszy wychodzi po czasie 12 – 15 godzin.