TOPOWY PRODUKT - FIT WIŚNIE W ŻELU BEZ DODATKU CUKRU
| POTOCZNIE NAZYWANA FRUŻELINĄ KOMBINACJA OWOCÓW, WODY I MIN ILOŚCI DODATKÓW |
| 80% PUSZKI TO OWOCE, KTÓRE ZANURZONE SĄ W DOSKONALE SMAKUJĄCYM ŻELU |
| DOSKONAŁY DODATEK DO NALEŚNIKÓW, PLACKÓW, PIECZYWA, DESERÓW, LODÓW ITP. |
| POLECANE PRZEZ DIETETYKÓW DLA OSÓB DBAJĄCYCH O ZDROWIĘ I SYLWETKĘ |
| DLA AMATORÓW JAK I ZAWODOWYCH SPORTOWCÓW JAKO ELEMENT ZBILANSOWANEJ DIETY |
| JEDNYM SŁOWEM DLA WAS...|
TYLKO 49 KALORII W AŻ 100 GRAMACH PRODUKTU
- GOFRY
- OWSIANKI
- LODY
- WYPIEKI
- SHAKE PROTEINOWY
- TORT
- TOSTY
- ŚNIADANIA
- KASZA | RYŻ
- PLACKI OWSIANE
- SOLO JAKO DESER
- I WIELE WIELE INNYCH
Nasz produkt produkujemy z starannie wyselekcjonowanych najlepszej jakości owoców, które w gęstej żelowej masie nie tylko obłędnie smakują, ale również genialnie wyglądają.
Surowce, z których wytwarzamy nasze produkty, pochodzą głównie od regionalnych dostawców z województwa podkarpackiego. Są to rejony o najniższym zanieczyszczeniu środowiska w Polsce, gdzie uprawa owoców prowadzona jest tradycyjnymi metodami w większości bez stosowania sztucznych nawozów i środków biobójczych. Wielu z naszych dostawców to certyfikowane gospodarstwa ekologiczne.
Skład: wiśnia 80%, woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat, sukraloza.
Przechowywać w suchym (wilgotność względna do 75%) i ciemnym miejscu w temperaturze 5-20 stopni.
Nie należny stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu.
Termin przydatności do spożycia: 180dni
Termin przydatności do spożycia po otwarciu 21 dni. Prosimy o dokonywanie przemyślanych zakupów: ze względu na krótki termin przydatności do spożycia po otwarciu, czego nie mamy możliwości weryfikować jak i fakt, że produkt po dehermetyzacji nie nadaje się do ponownej sprzedaży, zgodnie z ustawą o prawach konsumenta z 30 maja 2014 r., która implementuje Dyrektywę UE 2011/83 nie przyjmujemy zwrotów
Frużelina wskutek pospolicenia weszła do języka potocznego.
Oznacza przetwory owocowe przygotowane z kawałków owoców zatopionych w żelu, które swoją konsystencją przypominają kisiel lub tężejącą galaretkę.
Frużelinę, czyli owoce w żelu, najczęściej robi się z wiśni (frużelina wiśniowa), truskawek (frużelina truskawkowa), malin (frużelina malinowa), ale także porzeczek (frużelina porzeczkowa),
czereśni (frużelina czereśniowa), jagód (frużelina jagodowa) czy borówek amerykańskich (frużelina z borówki amerykańskiej).
Ponieważ najważniejsze jest, by frużelina zawierała jak najwięcej owoców, te powinny stanowić co najmniej 80 % produktu.
Niestety nie zdarza się to tak często, jakbyśmy chcieli. Frużelina, ponieważ jej bazą są owoce, jest źródłem witamin i minerałów.
W przypadku frużeliny, by zniwelować bądź zminimalizować działanie białego cukru, a i obniżyć jej kaloryczność (1 łyżka stołowa cukru dostarcza 49 kcal), należy zastąpić cukier zdrowszymi substancjami słodzącym np sukralozą.
Frużelina to słodki i lubiany dodatek wielu deserów. Najczęściej dodaje się ją do lodów, gofrów, naleśników, placuszków czy deserów, budyniu, jogurtu czy musli. Owoce w żelu idealnie sprawdzą się także do różnych wypieków: babeczek, ciastek czy tartaletek oraz prostych ciast jogurtowych, drożdżowych lub kruchych.
Szczególnie chętnie stosowana jest frużelina do tortu. Może też z jej udziałem powstać kruche ciasto z wiśniami i bezą, sernik z frużeliną, beza z wiśniami w żelu czy tort z wiśniami i serkiem mascarpone.