FIOR DI MASO ASIAGO DOP SER KROWI WŁOSKI 250g
Asiago DOP to znakomity włoski ser wyprodukowany z mleka krowiego, zyskujący uznanie jakościowe jako Denominazione di Origine Protetta (DOP), co potwierdza jego autentyczność, pochodzenie i tradycyjne metody produkcji. Jest to ser pochodzący z regionu Włoch, w tym z prowincji Vicenza, Trento, Padwa i Treviso.
Charakteryzuje się delikatnym, a zarazem pełnym smakiem, który może być łagodny i kremowy w młodszych wersjach lub bardziej wyrazisty w dojrzalszych. Kolor sera może wahać się od białego do jasnożółtego, a tekstura jest sprężysta, gładka i zwarta.
Asiago DOP to ser o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni. Jest doskonałym dodatkiem do dań, sałatek, kanapek, a także świetnie sprawdza się w wersji topionej na pizzy i w makaronach. W dojrzałej formie, może być doskonałym serem do podawania na desce z winem.
Ten tradycyjny włoski ser jest ceniony zarówno za granicą, jak i w kraju, ze względu na swoje wyrafinowane walory smakowe i teksturalne, co czyni go nieodłącznym elementem kuchni włoskiej i przysmakiem dla wielu smakoszy.
Skład: MLEKO, sól, podpuszczka. Skórka: E202
Średnie wartości odżywcze na 100g:
Energia 1580kJ / 381kcal
Tłuszcze 32g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 23g
Węglowodany 1,3g w tym cukry 0g
Białko 22g
Sól 1,8g
Waga: 250g
Zamówienia realizujemy od poniedziałku do czwartku!
Do zamówień ze świeżymi produktami zalecamy zakup zestawu chłodzącego dostępnego na naszej ofercie.