b)
KURIER: Ta sama cena
NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI ZAKUPIONEGO TOWARU
FASOLA ADZUKI 400G BIO
Fasola azuki, czerwona soja (Vigna angularis var. angularis) – Dawniej zaliczany był do rodzaju fasola (Phaseolus). Uprawiana w krajach Dalekiego Wschodu. Aklimatyzowana i wprowadzona do uprawy w USA. Roślina szeroko uprawiana w krajach azjatyckich dla jadalnych nasion i kiełków. Zawiera ok. 25% białka i wszystkie aminokwasy (w tym duże ilości lizyny). Nasiona są wyjątkowo bogate w żelazo, wapń, kobalt. Małe czerwone fasolki pochodzą z kuchni wschodniej, znane są przede wszystkim z kuchni japońskiej. W kuchni Zachodu w ciągu ostatnich dekad rozpowszechniły się przede wszystkim wśród wegetarian, jako zastępnik mięsa.
Skład: 100% ziarna fasoli adzuki z upraw ekologicznych
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu i soi.
4. Solidność - szybka obsługa i wysyłka