Enzym winiarski Pectolasa 10 x 5g Multimex
Symbol: 17393072000581
Zestaw 10 opakowań preparatu enzymatycznego Pectolasa zwiększającego ilość soku uzyskiwanego z owoców w procesie produkcji domowych win.
Enzym winiarski Pectolasa 10 x 5g Multimex
Enzym winiarski Pectolasa od marki Multimex to specjalistyczny preparat ułatwiający produkcję domowych win owocowych. Produkt pomaga w rozbiciu struktury owoców oraz zwiększa ilość uzyskiwanego z nich soku. Enzym wspiera również proces fermentacji i rozkłada zawarte w owocach pektyny.
Najważniejsze cechy enzymu Pectolasa:
✅ Pozwala na uzyskanie większej ilości soku owocowego
✅ Rozluźnia strukturę komórkową owoców
✅ 100% naturalny produkt
✅ Wpływa korzystnie na proces klarowania win i soków owocowych
✅ Duża wydajność - 1 opakowanie wystarcza na 25 l moszczu
Sposób stosowania:
Dawkowanie: 1 g na 5 kg owoców (1 opakowanie na 25 kg owoców).
Środek rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody, dodać do rozdrobnionych owoców i pozostawić na około 12 godzin w temperaturze pokojowej.
Sprzedaż dotyczy 10 opakowań po 5 g produktu.