Bio Sproszkowane Owoce Dzikiej Róży
Suszone w 30 stopniach Celsjusza
Składniki: sproszkowane owoce dzikiej róży*
*z upraw ekologicznych
Pochodzenie składników: Rolnictwo spoza UE/ Rolnictwo UE
Sposób użycia: jako dodatek do koktajli, deserów, musli, soków owocowych lub jogurtu.
Najlepiej spożyć przed końcem: data minimalnej trwałości podana na etykiecie.
Warunki przechowywania: przechowywać zamknięte w suchym miejscu.
Data ważności jest jednocześnie numerem partii.
Zawartość netto: 500 g
Producent: Kräuterhaus Sanct Bernhard KG, Niemcy
Jaskrawoczerwone owoce dzikiej róży, to pyszny, cenny prezent od natury. Ich słodko-kwaśny miąższ jest popularny wśród młodych i starszych i można go spożywać na surowo. Jednak drobno owłosione nasiona lub jądra zawarte w owocu należy najpierw mozolnie usunąć.
Nasz w 100% czysty proszek z dzikiej róży to pyszna i wygodna alternatywa. Całe owoce dzikiej róży, w tym nasiona, z kontrolowanych upraw ekologicznych, są drobno zmielone. Organiczny puder z dzikiej róży nadaje się między innymi do wzbogacenia smoothie, shake'ów, musli czy do wymieszania z sokiem.
Produkt wegański i bezglutenowy.
.
Owoce dzikiej róży to eksplozja witaminy C która, nie tylko wspomaga odporność organizmu, ale także odgrywa ważną rolę w procesie tworzenia kolagenu, blokuje powstawanie w organizmie związków odpowiedzialnych za procesy rakotwórcze. W owocach dzikiej róży są także inne związki antyoksydacyjne (flawonole, fenolokwasy, którym przypisuje się działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz przeciwwirusowe).
Spektakularne jest odkrycie w owocach dzikiej róży aktywnej substancji – galaktolipid, która wraz z witaminami i flawonoidami działają przeciwzapalnie u ludzi cierpiących na stany zapalne stawów i kości.