Kolendra Mielona 250g #spice #wizard
W niektórych krajach kolendra jest nazywana „chińską pietruszką", ponieważ wyglądem przypomina nać pietruszki. W smaku różni się jednak od niej zdecydowanie. Kolendra jest powszechnie stosowana w kuchni azjatyckiej i indyjskiej.
Kolendra to przyprawa specyficzna, którą można z powodzeniem dodawać do potraw pikantnych, jak i dań na słodko. Niegdyś znana była jako afrodyzjak, który podawano wmieszany do miłosnych eliksirów.
W krajach europejskich i amerykańskich kolendra jest powszechnie stosowana do przygotowywania domowych marynat i zalew do pikli. Kolendra wchodzi także w skład popularnej mieszanki curry, a jej zapach wyróżnia niektóre rodzaje czekolady i likierów.
Kraj pochodzenia: Polska
Termin Przydatności: 12/2024
Gramatura: 250g
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.