Drożdże gorzelnicze Coobra 48, najlepsze z najlepszych
Drożdże gorzelnicze Coobra 48 Turbo Extreme Yesat - 135g. Specjalnie dobrana mieszanka wydajnych i szybkich drożdży wzbogacona o witaminy i mikroelementy.
Zalecany sposób użycia:
- czas fermentacji (dni): 2 3 5 7-10
- ilośc cukru: 6kg 7kg 8kg 9kg
- temp. nastawu: 25-35C 20-30C 20-27C 18-24C
- zawartośc alkoholu: 14% 17% 19% 21%
Instrukcja:
- cukier rozpuszczamy w 6l goracej wody o temperaturze 35C,
- po całkowitym rozpuszczeniu uzupełniamy chłodną wodą do pojemności 26l
- wsypujemy drożdże do nastawu,
- dokładnie mieszamy,
- temperatura powinna mieścić się w zakresie 20-25C, optymalna temperatura fermentacji - zgodnie z tabelą,
Przebieg fermentacji burzliwej bardzo gwałtowny drożdże wydzielają duże ilości gazów, pojemiki w których przeprowadzamy fermentacje powinny miec możliwość swobodego odprowadzania gazów.