Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 4,29 zł
- Płatki drożdżowe drożdże nieaktywne - 50g
- 14,28 zł z dostawą
- 3,29 zł
- Przyprawa Gruzińska CHMELI SUNELI (50g)
- 13,28 zł z dostawą
- 11,95 zł
- WINIARY ŻELATYNA SPOŻYWCZA 50G ..
- 20,94 zł z dostawą
Drożdże winiarskie Essential Grand Cru (50g) (5490049807)
Sprzedający LeMag2009
poleca 99,80%
|
477
Opis
?
Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:42 1140 2004 0000 3102 6165 2596
Kontakt
Telefon: 46 855 49 59Mail: lemag@neostrada.pl
Do produkcji win złożonych o wybitnej elegancji.
Oferujemy Państwu na naszej aukcji drożdże winiarskie ESSENTIAL GRAND CRU . Jest to szczep Saccharomyces cerevisiae znany również jako Bayanus. Został on wyselekcjonowany w Burgundii.
Charakterystyka fermentacji:
- Całkowita fermentacja cukrów
- Tolerancja alkoholowa: 16 % obj.
- Fermentacja w temperaturze od 15 °C
Charakterystyka metabolizmu:
- 17 g cukru daje 1% obj. alkoholu
- Niska produkcja kwasowości lotnej
- Duża produkcja glicerolu
- Duża efektywność przy maceracji w osadzie
ESSENTIAL GRAND CRU uwypukla cechy winorośli oraz buduje złożoność i strukturę w winach czerwonych.
Dzięki swojej zdolności do wytwarzania dużych ilości gliceryny, drożdże te są szczególnie polecane do produkcji dobrze wyważonych i pełnych ciała win czerwonych. Nadają się do wszystkich odmian winogron, a w szczególności dla Merlot, Cabernet Sauvignon i Zinfandel.
Sposób użycia:
Drożdże ESSENTIAL GRAND CRU powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Celsjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
wina czerwone 10g/50l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
Więcej informacji można znaleźć na:
www.centrumfermentacji.plKorzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.