Opis
Dr.OHHIRA PŁYNNY KOLAGEN DO PICIA
Biobank
Symbiotyczny ekstrakt jagód, owoców, warzyw, grzybów, wodorostów.
- przeciw utleniacze; CoQ10, witamina C, mleczko pszczele, czarne jagody
- kolagen morski typu I, II, III - 7250 mg
- TRÓJPEPTYDY kolagenu (Gly-Pro-Hyp) - 500 mg
- elastyna pochodzenia morskiego
- fermentowany ekstrakt OM-X <5 letni>
- kwas hialuronowy o zawartości 93%
Mikrocząsteczkowa masa substancji czynnych
- mc kolagenu: 1 000 Da
- mc trójpeptydów kolagenowych: 500 Da
- mc elastyny: 1 100 Da
- mc kwasu hialuronowego: 150 000 Da
Zawieraprobiotyk
Kuracjana3tygodnie.
Słodko-kwaśny smak jagodowy.
Gotowy do bezpośredniego użycia.
Wygodne przechowywanie w temperaturze pokojowej.
Oprócz kolagenu elastyna jest również bardzo ważna dla zachowania elastycznej skóry. Elastyna jest elastycznym zwiniętym białkiem, rozciąga się pionowo między naskórkiem a skórą właściwą, wspierając naskórek. Włókna elastyny są bardzo elastyczne. Dlatego po naciśnięciu łatwo przywracają swój pierwotny kształt. Jednak włókna kolagenowe mają niską elastyczność, co skutkuje powstaniem widocznych zmarszczek w miejscach małej elestyczności. Jeśli skóra ma słabą elastyczność z powodu braku elastyny, zagnieceń nie można szybko przywrócić, co prawdopodobnie spowoduje, że zmarszczki staną się zmarszczkami głębokimi.
Elastyna powtarza sekwencję rozciągania i relaksu. Jednak badania wykazały już, że jej elastyczność maleje wraz z wiekiem. Ponadto kolagen w skórze wiąże się również z utratą elastyczności elastyny. Kolagen staje się twardszy wraz z wiekiem lub ekspozycją na promieniowanie ultrafioletowe, a następnie przekształca się w nierozpuszczalny kolagen. Ten nierozpuszczalny kolagen zwiększa aktywność elastazy, która jest enzymem rozkładającym elastynę i napędza elastazę do degradacji większej ilości elastyny, co z kolei pozbawia elastynę jej naturalnej elastyczności. Te zmiany w elastynie spowodują zmniejszenie elastyczności skóry i wzrost zmarszczek. Utrzymanie kolagenu w odpowiedniej kondycji sprzyja utrzymaniu elastyczności elastyny.
Zalety doustnego przyjmowania elastyny
Podczas gdy kolagen można pobierać z naszej codziennej diety, nie można tego samego powiedzieć o elastynie. Aby zrekompensować zmniejszoną elastynę, konieczne jest zwiększenie jej produkcji w fibroblastach. W ostatnich latach różne badania badające ludzi, zwierzęta i komórki sugerują, że doustne przyjmowanie elastyny jako suplementu diety może zwiększyć produkcję elastyny w organizmie. Gdy elastyna zostanie wchłonięta przez organizm, działa na fibroblasty w skórze, zwiększając produkcję własnej elastyny.
Napój kolagenowy może uzupełniać kolagen potrzebny do wzmocnienia skóry, a także elastynę, która zapewnia skórze elastyczność. Ponadto ma wysoką wchłanialność, ponieważ zawarty kolagen ma niską masę cząsteczkową. Doskonały produkt wspomagający odmładzanie skóry z wyraźnie widocznymi efektami.
Zawartość netto: 200ml
(10 ampułek po 20 ml)
Składniki: woda oczyszczona, hydrolizowany kolagen morski (rybi), sok z borówki półwysokiej (Vaccinium angustifolium), regulator kwasowości kwas cytrynowy, trójpeptydy kolagenowe, kwas L-askorbinowy (witamina C), barwnik karmel prosty, mleczko pszczele, środki aromatyzujące (borówkowe),
substancja słodząca sukraloza, koenzym Q10, 5 lat fermentowany ekstrakt roślinny OM-X® (oligosacharydy, ekstrakt owocowy ze śliwy
domowej (Prunus domestica) 1:1, ekstrakt z liści szpinaku warzywnego (Spinacia oleracea) 1:1, ekstrakt z owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) 1:1, proszek z grzybów shiitake (Lentinula edodes), proszek z liści
i łodyg ciemnej odmiany rzepy właściwej(Brassica rapa var. perviridis),
ekstrakt z owoców fikusa pospolitego (Ficus carica) 1:1, ekstrakt z owoców borówki rózgowatej oraz dzikiej (Vaccinium ashei, Vaccinium australe) 1:1, ekstrakt z owoców truskawki chińskiej (Myrica rubra) 1:1, ekstrakt z owoców drzewka yuzu (Citrus junos) 1:1, proszek z pieczarki brazylijskiej (Agaricus blazei), proszek z żagwicy listkowatej (Grifola frondosa), proszek z łodyg i liści wodorostów (Hizikia fusiforme, Undaria pinnatifida, Laminaria japonica), żywe kultury bakterii kwasu mlekowego: B.breve ss. breve, B.infantis ss. infantis, B.longum, B.lactis, L.acidophilus, L.brevis, L.bulgaricus, L.casei ss. casei,
L.fermentum, L.helveticus, L.plantarum, S.thermophilus), elastyna morska (rybia), substancja zagęszczająca guma konjac, kwas hialuronowy.
KOLAGEN + ELASTYNA + KWAS HIALURONOWY
Symbiotyczny ekstrakt jagód, owoców, warzyw, grzybów, wodorostów.
- ANTYOKSYDANTY CoQ10, witamina C, mleczko pszczele, czarne jagody
- Kolagen morski typu I, II, III
- TRÓJPEPTYDY kolagenu (Gly-Pro-Hyp)
- Elastyna z morza
- Kwas hialuronowy o zawartości 93%
- Mikrocząsteczkowa masa substancji czynnych
- Słodko-kwaśny smak jagodowy