Pyszny i prosty sposób na przekazanie życzeń, dedykacji czy ciepłych słów ❤️ Wystarczy napisać lub narysować życzenia! W oka mgnieniu można stworzyć jadalną laurkę Jedyny w swoim rodzaju zestaw – pisak z jadalnym tuszem oraz dwie jadalne karteczki z opłatka waflowego.
Baw się i dekoruj z fantazją!
Opis produktu
Opakowanie zawiera 2 jadalne karteczki z opłatka waflowego z różową ramką oraz pisak z różowym jadalnym tuszem
Sposób użycia:
Pisak służy do pisania na dekoracjach jadalnych typu opłatki waflowe, wafle, masy cukrowe.
Pozostałe informacje
Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki Różyczkami z opłatka Dr. Oetkera.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce.
Inspiracji szukaj na www.oetker.pl
Składniki i wartości odżywcze
Karteczki-opłatki waflowe do dekoracji
Składniki:skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, MLEKO odtłuszczone w proszku, MLEKO zagęszczone słodzone, aromaty, emulgatory (lecytyny słonecznikowe, lecytyny SOJOWE), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwniki (kurkumina, antocyjany, błękit brylantowy FCF, węgiel roślinny). Możliwa obecność GLUTENU.
Wartość odżywcza (karteczki) w 100 g: Energia 1503 kJ/354 kcal, Tłuszcz 0,6 g w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0,2 g, Węglowodany 86 g w tym Cukry 1,9 g, Białko 1,0 g, Sól 0,04 g.
Pisak z jadalnym, różowym tuszem.
Składniki: woda, alkohol etylowy, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), barwnik (kwas karminowy), emulgator (monooleinian polioksyetylenosorbitolu). Możliwa obecność MLEKA, SOI.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zastosowanie informacji produktowych
Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.
Wartość odżywcza (pisak różowy) w 100 g:
Energia 429 kJ/103 kcal,
Tłuszcz 0,5 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0,1 g,
Węglowodany 11 g
w tym Cukry 0,5 g,
Białko 0,2 g,
Sól 0,01 g.