Dip serowy wegański w proszku 37,5g Biovegan
DIP SEROWY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 37,5 g - Biovegan
Mieszanka w proszku do przygotowania dipu na bazie orzechów nerkowca. Pyszne z makaronem lub z nachos.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 250 ml napoju sojowego (inne napoje roślinne nie są odpowiednie).
1. Wsyp dip do rondla z napojem SOJOWYM i energicznie wymieszaj trzepaczką.
2. Zagotuj dip na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż lekko zgęstnieje.
3. Podawaj do dań na ciepło lub na zimno.
SKŁADNIKI: mąka z orzechów nerkowca * 45 %, skrobia z tapioki*, płatki ziemniaczane*, sól, przyprawy* (cebula*, czosnek*, papryka*, kurkuma*, pieprz czarny*, chili*, pomidory*), papryka czerwona*, papryka zielona*, proszek z buraków czerwonych*, sok z cytryny w proszku*
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 340 kJ / 81 kcal
Tłuszcze 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,
Węglowodany 7,7 g w tym cukier 1,6 g,
Błonnik 1,4 g,
Białko 5,5 g,
Sól 1,3 g