DIP SEROWY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO
DIP SEROWY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 37,5 g - BIOVEGAN
SKŁADNIKI
mąka z ORZECHÓW NERKOWCA* 45 %, skrobia z tapioki*, płatki ziemniaczane*, sól, przyprawy* (cebula*, czosnek*, papryka*, kurkuma*, pieprz czarny*, chili*, pomidory*), papryka czerwona*, papryka zielona*, proszek z buraków czerwonych*, sok z cytryny w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka w proszku do przygotowania dipu na bazie orzechów nerkowca. Pyszne z makaronem lub z nachos.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 340 kJ/81 kcal
Tłuszcz - 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g
Węglowodany - 7,7 g
w tym cukry - 1,6 g
Błonnik - 1,4 g
Białko - 5,5 g
Sól - 1,3 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 250 ml napoju sojowego (inne napoje roślinne nie są odpowiednie).
1. Wsyp dip do rondla z napojem SOJOWYM i energicznie wymieszaj trzepaczką.
2. Zagotuj dip na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż lekko zgęstnieje.
3. Podawaj do dań na ciepło lub na zimno.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
EAN: 4005394287972
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60
Producent - nazwa i adres: Biovegan GmbH
Biovegan-Allee 1
56579 Bonefeld"
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK
Producent: BIOVEGAN
- BIO: TAK
- Wegetariański: TAK
- Wegański: TAK
- Bez glutenu: TAK