Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 374,00 zł
- Dick 1905 nóż kucharski kuty 21cm
- 383,99 zł z dostawą
- 313,50 zł
- Dick 1905 nóż do krojenia kuty 21cm
- 323,49 zł z dostawą
Dick 1905 nóż kucharski kuty 21cm 8194721 (2056491613)
Sprzedający centrumnozy_pl
poleca 99,80%
|
4910
Opis
nr konta mBank: 71 1140 2004 0000 3402 7307 9497
Wymiar podany w opisie aukcji dotyczy długości ostrza noża.
Nóż kucharski kuty Dick 1905 21cm (8194721)
Długość: 21 cm.
Seria: Dick 1905.
Stal kuta, laserowo wykonane ostrze
W roku 1905 producent Friedr. Dick opracował serię noży estetycznych z metalowymi pierścieniami wokół rękojeści. Te zastąpiły wcześniejsze nity, które były używane do montażu uchwytu na nóż ze stali.
Specjalna konstrukcja z 1905 r. została rozwinięta przez firmę Friedr. Dick.
Zarówno wtedy jak i teraz nóż z serii 1905 jest wspaniały o wyjątkowym wyglądzie, zastosowano jednak nowoczesne materiały i procesy produkcyjne..
Symetryczne pierścienie stalowe są nierozerwalnie związane z odlewanymi rączkami, za pomocą unikalnej technologii. Nóż jest dobrze zaostrzony i jest doskonale wywarzony.
Jest rzeczą oczywistą, że tarcza jest wykonana z najwyższej jakości stali nierdzewnej XCrMoVMn, preferowanej przez renomowanych kucharzy.
Stal o drobno rozproszonej strukturze martenzytycznej jest produkowana (o twardości powyżej 60 HRC) dzięki procesowi hartowania w temperaturze ok. 1950 ° F i wymrażana w temperaturach -310 ° F. celowe odpuszczanie w kilku etapach na ok. 392 ° F tworzy wyjątkowe, dynamiczne i ostre ostrze. Podczas tego procesu, twardość jest znacznie zmniejszona do 55HRc. Ta twardość jest wymagana, ponieważ gwarantuje ostrość i utrzymanie ostrości, a także ułatwia ostrzenie. Połączenie tych dwóch wymogów w zrównoważony sposób jest sztuką.
|
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.