DIAMOND OCET RYŻOWY 3% KWASU 150 ML
Data ważności: 23.03.2023
Ocet ryżowy 3% kwasu.
Ocet ryżowy to produkt bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. To jeden z głównych składników sushi i jak sama nazwa wskazuje jest otrzymywany z wina ryżowego, dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie.
To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.
Żeby przygotować zaprawę do ryżu wystarczy do 5 łyżek octu dodać 5 łyżek wody, szczyptę soli oraz 3 łyżki cukru (najlepiej pudru). Zamiast cukru polecamy dodać sos mirin.
Finalnie całość powinna mieć lekki słodko- kwaśny smak.
Wyprodukowano w: Chinach
Importer/firma spożywcza:
Kreyenhop & Kluge GmbH & Co. KG, Industriestraße 40 – 42, 28876 Oyten