Deserowa czekolada Ekwador 65% Republica del Cacao by VALRHONA 250g
Ecuador 65% ujawnia początkową kwasowość, po której natychmiast pojawiają się nuty owoców tropikalnych i kandyzowanych. Jest to mocna czekolada z długotrwałym posmakiem. Wyprodukowana z użyciem tradycyjnego organicznego nierafinowanego cukru "Panela", produkowanego przez lokalnych plantatorów trzciny cukrowej w pobliżu Quito. Jego bogaty smak uzupełnia końcowe orzechowe aromaty czekolady. Do produkcji tej czekolady dodane również dodatkowe masło kakaowe, dzięki czemu nadaje się ona zarówno do polewania, jak i do formowania.
Lepkość: ●●●● (Wysoka)
Zawartość kakao: 65%
Zawartość tłuszczy: 42%
Zawartość cukru: 28%
Składniki: likier kakaowy (masa kakaowa) z Ekwadoru, cukier, masło kakaowe, cały cukier trzcinowy (Panela), emulgator (lecytyna sojowa), naturalny ekstrakt waniliowy. Ten produkt może zawierać śladowe ilości orzechów (migdałów, orzechów halzen, pistacji, orzechów pekan), orzeszków ziemnych, glutenu, sezamu, białek mleka i jaj.
Producent: Valrhona, Francja
Opakowania: doypack