Czubryca czerwona – szczypta bałkańskiego smaku w Twojej kuchni!
Produkt pakowany jest w papierowy worek z foliowym wnętrzem
Zastosowania czubrycy czerwonej:
- Najlepiej komponuje się z potrawami treściwymi i ciężkostrawnymi,
- ułatwia trawienie,
- do dań takich jak gulasze, pieczone i duszone mięsa (dziczyzna, wieprzowina, baranina),
- do dań z fasoli, kapusty, grzybów, wszelkich farszów oraz kasz z dodatkami.
- doskonale wzbogaca smak mięsnych wywarów, zup i bulionów.
Jak używać czubrycy czerwonej?
Wystarczy odrobinę tej magicznej przyprawy wysypać na dłoń i dodać do potrawy w trakcie gotowania, pieczenia lub smażenia by uwolniła cały swój bukiet smakowy i zapachowy
Produkt wysyłany jest w opakowaniu typu "doypack" ze struną, a to pozwala na zachowanie długiej świeżości.
Opakowanie jest trwałe i można je wielokrotnie otwierać i zamykać.
- Opis towaru: Tradycyjna bułgarska kompozycja ziół na bazie cząbru. Doskonale komponuje się z daniami z soczewicy, mięsem baranim a także jagnięciną. Zaostrza smak gulaszu czy bigosu. Można nią doprawiać pizzę, frytki, sałatki.
- Skład towaru: sól, kukurydza, cukier, cząber, marchew, papryka słodka, cebula, czosnek, tymianek, majeranek, papryka ostra, pasternak, naturalny barwnik- ekstrakt z papryki.
- Kraj pochodzenia: Polska
* Warto pamiętać, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
* W zakładzie pakowane są również: sezam, gorczyca, seler, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
* Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
* UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.