Najwyższej jakości naturalny kawior marki Lemberg
KAWIOR GORBUSCHA PERMIUM 400g
Opakowanie zawiera 400g kawioru z różowego łososia - gorbuszy. Charakteryzuje się delikatnym i subtelnym smakiem.
Składniki: ikra łososiowatych ryb (Oncorhynchus gorbuscha)*, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy.
Kwas sorbowy i jego sole hamują rozwój pleśni i drożdży w pH 3–6, natomiast wykazują ograniczone działanie w stosunku do bakterii. Właściwości konserwujące wzrastają w obecności soli kuchennej, cukru, kwasu propionowego, nizyny i fosforanów. W organizmie ulega β-oksydacji.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 656 kJ / 157 kcal, tłuszcz 8,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,45 g, węglowodany 1,1 g, w tym cukry 0,2 g, białko19,8 g, sól 2,1 g..
Wyprodukowane przez: Lemberg Lebensmittel GmbH, Germaniastr. 29, D-12099 Berlin.
Różowy łosoś to ryba zamieszkująca wody Oceanu Spokojnego oraz zlewisko Oceanu Akrtycznego. Kawior łososia jest produktem naturalnym bogatym źródłem białka, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych - w tym kwasów Omega-3, witamin: A, B2, B6, B12, D, E oraz minerałów: selenu, żelaza, magnezu, fosforu i wapnia
Składniki: różowa ikra łososia, sól, kwas sorbinowy. W temperaturze od 0 ° do + 4 ° C można go przechowywać w stanie zamkniętym przez ok. 6 miesięcy od daty pakowania.
Kawior podaje się schłodzony na pieczywie, blinach, naleśnikach czy jajkach. Najlepszym dodatkiem do czerwonego kawioru jest wytrawne białe wino.
UWAGA! Kawior wysyłamy tylko od poniedziałku do środy, by uniknąć przetrzymywania go w magazynach firm kurierskich w wysokich temperaturach. Dbamy o to, by towar trafiał do Państwa zawsze świeży, dlatego zamówienia z czwartku i dni kolejnych zostają przez nas wysyłane po weekendzie.
Prosimy o rozważne zakupy kawioru, gdyż zgodnie z Ustawą Konsumencką art.38 i regulaminem Allegro nie przyjmujemy zwrotów kawioru.
W ofercie też inne rodzaje i pojemności kawioru jak od ręki tak i na zamówienie.