Wysokogatunkowa czarna herbata liściasta
z dodatkiem dzikiego szafranu i cukrowych, wielkanocnych jajeczek o pięknym zapachu.
Czarna herbata o wykwintnym smaku i lekkim cytrusowym aromacie. Świetna na każdą porę dnia, choć zdecydowanie polecana przed południem. Przygotowana na bazie wysokogatunkowej czarnej herbaty liściastej z dodatkiem dzikiego szafranu i cukrowych, wielokolorowych jajeczek. Dobrze zaparzona pobudza ale w subtelny i przyjemny sposób.
Właściwości zdrowotne:
Ma zdecydowanie korzystne działanie na układ trawienny, pobudza i rozjaśnia umysł. Poprawia koncentrację i niweluje zmęczenie. Wspomaga wydzielanie soków trawiennych i znacząco łagodzi niedyspozycje żołądkowe. Dość powszechnie uważa się, że działanie zawartych w niej licznych przeciwutleniaczy zapobiega powstawaniu komórek rakowych, a spożywanie jej w chwilach relaksu utrwala pozytywne emocje i stymuluje wydzielanie endorfin.
Sposób parzenia
Dobre parzenie herbaty jak zawsze wiąże się z gustem i indywidualnymi potrzebami osoby pijącej napar. Przyjmuje się że optymalny czas dla herbat naturalnych czarnych to ok. 2 minuty, a temperatura 100 C.
Do zaparzania polecamy praktyczne i wygodne zaparzacze Finum.
Herbata konfekcjonowana jest w ekologicznych, papierowych torebkach z informacjami o nazwie firmy, gramaturą produktu oraz estetyczną etykietą indywidualną z krótkim opisem i składem produktu wraz z przepisem parzenia.
Torebki zamykane są szczelnie strunowo na docisk oraz dodatkowo wielopunktowym zgrzewem termicznym, aby zapobiec wysychaniu herbaty i zapewnić najwyższą jakość naszych produktów.