Przyprawa aromatyzuje mięso drobiowe nadając mu delikatny smak i aromat. Mieszanka przypraw ziołowych i korzennych nadaje specyficzny smak i aromat potrawom z zastosowaną przyprawą do kurczaka. Może być używana do nacierania mięsa przed pieczeniem lub duszeniem, w trakcie pieczenia lub sporządzania sosów. Zastosowanie – porcje kurczaka posypać przyprawą lekko przygniatając. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i piec na złoty kolor.
Wartość odżywcza :
- Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 223 kcal/100g
- Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,3 g
- Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 8,3 g
- Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 938 kJ/100g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,7 g
- Wielkość porcji: 40 g
- Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 37,4 g
- Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 10 g
- Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 33 g
- Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g