Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 5,90 zł
- Cukier Kokosowy Palmowy Zdrowy Naturalny 100g
- 15,89 zł z dostawą
- dostawa we wtorek
- 24,29 zł
- Naturalny Zdrowy CUKIER KOKOSOWY PALMOWY 1kg 1000g
- 33,28 zł z dostawą
- dostawa we wtorek
- 29,90 zł
- CUKIER KOKOSOWY 100% Naturalny PALMOWY 1 kg
- 38,89 zł z dostawą
- dostawa w sobotę
Opis
Cukier kokosowy, 500 g
- Cukier kokosowy palmowy
- Producent: Targroch
- Kraj pochodzenia: Indonezja
- Skład: skrystalizowana wydzielina palm kokosowych
- Postać: sypka
- Waga: 500g (0,5 kg)
Cukier kokosowy - uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych. Można spotkać się z określeniem „cukier kokosowy” lub „cukier palmowy”. Zwykle oba terminy stosuje się zamiennie. Może być szeroko wykorzystywany w przemyśle spożywczym, do wypieków, wyrobów cukierniczych z powodzeniem zastępując cukier trzcinowy lub też biały cukier. Jego charakterystyczny aromat i smak jest dużym atutem, pożądanym przez wielu jego zwolenników. Cukier kokosowy posiada niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru, a obok oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.
Cukier kokosowy przypomina brązowy cukier, ale w odróżnieniu od niego, produkowany jest z palmy kokosowej. W krajach azjatyckich powszechnie wykorzystywany jest jako naturalna substancja słodząca. Bogaty skład witaminowy i mineralny czyni cukier kokosowy zdrowszą wersją słodzików, dostarczając organizmowi wielu cennych składników.
Właściwości i stosowanie
W przeciwieństwie do białego cukru typu kryształ, cukier z palmy kokosowej nie wywołuje nagłych wahań cukru w organizmie, ponieważ posiada niski indeks glikemiczny IG=35. Częste, wysokie skoki cukru we krwi, po dłuższym czasie mogą wiązać się z wystąpieniem pewnych chorób cywilizacyjnych (między innymi otyłość, cukrzyca).
Cukier kokosowy jest źródłem cennych składników odżywczych takich jak magnez, potas, cynk oraz żelazo. Obfituje w szeroką gamę witamin: C, B1, B2, B3 oraz B6. Jego zapach jest mocny i aromatyczny. W smaku cukier kokosowy przypomina karmel, a więc z powodzeniem sprawdzi się również w kuchni. Może mieć zastosowanie przy wyrobie ciastek, odżywek dla sportowców, ciepłych i zimnych napojów, a także dań orientalnych.
Zadowoleni klienci
Galeria zdjęć
Polecane produkty
Dostawa i płatność
Dlaczego my?
Zapraszamy na inne nasze konta
Zapraszamy na nasze inne aukcje
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.