Fresano - Cukier kokosowy - 300g
Cukier kokosowy to alternatywa dla zwykłego białego cukru.
Cukier kokosowy jest wytwarzany z kwiatów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzechów kokosowych. Po nacięciu łodygi kwiatostanu wydostaje się z niej biały, słodki sok. Aż 80% jego składu stanowi woda. Po jej częściowym odparowaniu uzyskuje się jasnobrązowy, gęsty syrop. Następnie formuje się go w bloczki lub podgrzewa dalej aż do osiągnięcia sypkiej konsystencji. W takiej postaci cukier z kokosa trafia do naszych klientów
Jego lekko karmelowy posmak idealnie nada się jako dodatek do kawy. Sprawdzi się również jako składnik deserów, ciast i ciastek, drinków oraz koktajli.
Skład: cukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Cukier kokosowy można spotkać także pod egzotyczną nazwą gula java. Wyglądem i smakiem przypomina on cukier trzcinowy. Ma przy tym delikatnie kokosowo-karmelowy posmak. Cukier z kwiatów palmy kokosowej jest produkowany głównie na Filipinach i w Indonezji, gdzie jest używany do słodzenia potraw od setek lat. Zawiera on od 70 do 79% sacharozy, glukozę i fruktozę, oraz niewielkie ilości potasu, cynku, żelaza czy wapnia.
Smak i jakość
FRESANO to rodzinna firma zajmująca się produkcją produktów rolnictwa ekologicznego. Motywacją do powstania naszej firmy była pasja do zdrowego trybu życia przez właściwe odżywianie, którą chcemy dzielić się z naszymi klientami.
Naszym priorytetem jest dbałość o najwyższą jakość oferowanych produktów. Co roku poddajemy się kontroli akredytowanej jednostki certyfikującej AGRO BIO TEST Sp. z o.o. i uzyskujemy certyfikat zgodności.
Gwarantuje to, iż nasze produkty pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych, są najwyższej jakości i w pełni bezpieczne dla zdrowia. Oferowane przez nas produkty pakowane są ręcznie.
Przywiązujemy dużą wagę do przyjaznego i bliskiego kontaktu z naszymi klientami.
Zapraszamy do zakupów i współpracy.