Cukier (Goor) Gur trzcinowy 370g Regal Fine Foods
Ayurveda
Jaggery - zwany także Goor lub Gur - jest często używany do słodyczy lub jako słodzik do klasycznej herbaty Chai. Jej naturalny, aromatyczny smak nadaje słodyczom, a zwłaszcza herbatom korzennym, szczególnie smaczną nutę.
Z uwagi na obecność składników mineralnych wydawać, by się mogło, iż niesie to ze sobą również korzyści zdrowotne. Niektórzy uważają, że może pomóc uporać się z zaparciami. Gur zawiera jednak sporo sacharozy i praktycznie zerową ilość błonnika oraz wody, więc wątpliwa jest jego pomoc w zwalczaniu zaparć. Zawiera niewielką ilość żelaza co może wspomóc leczenie anemii.
Zawartość: 370 g (w łupkach)
Składniki: Nierafinowany surowy cukier trzcinowy
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna: 1615 kj / 380 kcal
Tłuszcz: 0,0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,0 g
Węglowodany: 95,0 g
w tym cukier: 80,1 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0,0 g
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych
Pochodzenie:
Rolnictwo spoza UE (Indie)
Najlepsza jakość i smak - Jaggery to brązowy, czysty i nierafinowany cukier trzcinowy, dobrze znany w Indiach pod wspólną nazwą Goor.
*** Wszystkie produkty na magazynie! ***
Dla większości produktów jesteśmy bezpośrednim importerem