Mokate Kakao HOLENDERSKIE 200g
Szlachetne, ciemne kakao przygotowane z najlepszej jakości surowców, odznacza się tradycyjnym głębokim smakiem owoców kakaowca. Wyśmienicie sprawdza się do przygotowania tradycyjnego kakao jak i jako dodatek do ciast i deserów.
Skład:
KAKAO O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU
(Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %),
regulator kwasowości (węglan potasu).
Sposób przyrządzania: do filiżanki wsypać jedną łyżeczkę kakao i dwie łyżki cukru. Dokładnie wymieszać z małą ilością mleka lub wody. Następnie dolać gorące mleko lub wodę, ciągle mieszając. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bogactwo aromatu Niezwykłe walory kakao odkryli Majowie i Aztekowie, którzy używali go, jako magiczny eliksir i afrodyzjak. Picie kakao było wielkim zaszczytem, którego mogli dostąpić jedynie najznamienitsi wojownicy, kapłani oraz arystokracja. Europa musiała czekać aż do XVII w. kiedy to napój kakaowy rozpowszechnił się na królewskich dworach, by z czasem, dzięki kupcom holenderskim zagościć na mieszczańskich stołach. Napój bogów - kakao holenderskie, które kiedyś było cenniejsze niż złoto, dziś cieszy podniebienia wszystkich smakoszy na całym świecie. Idealne do ciast i deserów