Comvita New Zeland Miód Manuka UMF 15+
100% certyfikowany miód Manuka z Nowej Zelandii. Jego cechą charakterystyczną jest wysoka, certyfikowana zawartość methylglyoxalu na poziomie UMF 15+
Miody Manuka z Nowej Zelandii posiadają wyjątkowe właściwości, które wynikają z wysokiej zawartości składnika o nazwie Methylglyoxal, który sprawia, że miód wpływa pozytywnie na funkcjonowanie układu immunologicznego i pokarmowego.
Miód Manuka skutecznie wspomaga leczenie wielu dolegliwości:
Układ pokarmowy
• Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego, przyspiesza rozwój korzystnych dla pracy jelit bakterii i zmniejsza ilość bakterii chorobotwórczych występujących w jelitach.
• Reguluje czynności trawienne żołądka, poprawia przemianę materii.
• Pobudza perystaltykę jelit, jednocześnie zmniejszając ich skurcze.
• Wspomaga leczenie zgagi, wrzodów żołądka i dwunastnicy (zakażenia bakterią Helicobacter pylori), nieżytów żołądka, zapalenia i stanów kurczliwych jelit, biegunek i zaparć, zapalenia wątroby i woreczka żółciowego, zespołu jelita drażliwego (IBS), jelita cieknącego, Choroby Leśniowskiego-Crohna, gazów jelitowych.
Przeziębienie i odporność
• Wykazuje silne właściwości przeciwzapalne i zapobiegające zakażeniom.
• Posiada wysoką aktywnością antybiotyczną.
• Wzmacnia pracę układu odpornościowego. Ma pozytywny wpływ na utrzymanie równowagi flory bakteryjnej jelit (nasza zdolność do walki z infekcjami w największym stopniu zależy od pracy jelit).
• Pomaga zwalczać objawy towarzyszące chorobom górnych dróg oddechowych: infekcje nosa, jamy ustnej, gardła, krtani i oskrzeli, katar oraz kaszel, przeziębienia, grypa, angina, zaleganie wydzieliny w oskrzelach, bóle głowy, podwyższona temperatura ciała.
Gronkowiec
• Zmniejsza prawdopodobieństwo infekcji gronkowcowych.
• Jest pomocny w zwalczaniu zakażeń gronkowcowych m.in. dróg moczowych, nerek, skóry, ran, wrzodów kończyn dolnych.
• Brytyjscy lekarze badają zastosowanie miodu Manuka w celu łagodzenia stanów zapalnych i zakażeń gronkowcem złocistym w obrębie ust i gardła.
Witalność i wytrzymałość
• Ma silne właściwości antybiotyczne.
• Poprawia ogólny stan zdrowia i wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
• Posiada wysokie właściwości przeciwzapalne i zapobiegające zakażeniom, pomaga zwalczać szereg bakterii.
• Coraz częściej mówi się o wyjątkowej roli miodu Manuka w leczeniu nowotworów. Zajmujący się terapią nowotworów szpital Christie Hospital z Didsbury (Wlk. Brytania) po operacji leczy swoich pacjentów miodem Manuka.
Stosowany zewnętrznie
• Znacznie przyspiesza proces gojenia i leczenia: wrzodów skóry, trudno gojących się ran (również ran cukrzycowych), oparzeń i odmrożeń, czyraków, półpaśca, ropni, trądziku, pęknięć skóry, zapalenia rogówki, spojówki, powiek oraz wspiera walkę z odpornym na antybiotyki gronkowcem złocistym.
• Zwalcza świąd i bakterie wywołujące chorobowe zmiany skóry - egzemę.
• Zwalcza szereg bakterii, działa przeciwzapalnie i regenerująco, wygładza i koi skórę.
• Pomaga opanować infekcje, usunąć martwą tkankę i odbudować nową, ogranicza ryzyko powstawania blizn i zrostów, łagodzi bóle.
Jak powstaje miód Manuka?
Oryginalny miód Manuka, powstaje z nektaru kwiatów krzewu manuka, rosnącego w Nowej Zelandii na terenach, które pozbawione są jakichkolwiek zanieczyszczeń i uprawione w ekologicznych warunkach, dzięki czemu jest to produkt całkowicie naturalny produkt wysokiej jakości.
Właściwości Miodu Manuka:
Produkt ten zawiera wysokie stężenie methylglyoxalu - substacji, która jest źródłem unikatowej właściwości tegoż miodu.
Miody z kwiatu Manuka posiadają doskonałe efekty lecznicze w kuracji schorzeń dróg oddechowych, przewodu pokarmowego (Helicobacter pylori, IBS) oraz gronkowca złocistego. Dzięki swoim wzmacniającym właściwościom miody Manuka zdobyły uznanie wymagających pacjentów na całym świecie - teraz dostępne są również w Polsce. Wszystkie produkty są w 100% naturalne i pochodzą z absolutnie czystych i ekologicznych terenów Nowej Zelandii.
Dawkowanie:
• stosować 1-2 łyżeczki 2-3 razy dziennie. Zaleca się stosowanie miodu Manuka u dzieci powyżej pierwszego roku życia.
• Zaleca się aby 30 minut przed i po spożyciu miodu Manuka powstrzymać się od jedzenia i picia.
• Ostatni raz przed snem po umyciu zębów - zaleca się aby przed połknięciem miodu potrzymać go minutę w jamie ustnej. Osoby z chorobami dziąseł zauważą znaczną poprawę już po kilku dniach.
• W celu przyspieszenia gojenia zainfekowanych i trudno gojących się ran, odleżyn, oparzeń, odparzeń, wrzodów na skórze, żylnych owrzodzeń nóg, cukrzycowych owrzodzeń stóp należy stosować miód Manuka bezpośrednio na skórę.
Uwaga!
Nie należy podawać miodu dzieciom poniżej pierwszego roku życia, osobom uczulonym na produkty pszczele oraz osobom, które posiadają nadwrażliwość lub nietolerancję na miód ze strony układu pokarmowego. Osoby chorujące na cukrzycę powinny przed zastosowaniem miodu Manuka skonsultować się z lekarzem. Miód Manuka nie jest lekiem, ani substytutem leku.
MIÓD MANUKA UMF 15+
Zawartość opakowania: 250g miodu Manuka
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Producent: Comvita New Zeland
Skład: 100% miód Manuka
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej od 18-25°C, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci, z dala od promieni słonecznych.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń. Informacje dotyczące właściwości oraz działania oferowanego produktu zostały przygotowane na podstawie materiałów ogólnodostępnych.