Panierka Panko 1 kg - Lobo
Doskonały zamiennik bułki tartej do panierowania mięs lub ryb.
Panierka Panko to nic innego jak azjatycki zamiennik bułki tartej, do używania nie tylko w daniach kuchni tajskiej.
Panierka powstaje ze zmielenia chleba białego wyprodukowanego z różnego rodzaju skrobi. Chleb mielony jest bez skórki, dlatego pozwala mu przyjąć bardziej formę płatków niż zmieloną.
Dlaczego panierka Panko jest taka wyjątkowa?
W porównaniu do zwykłej formy panierki Panko nadaje większą chrupkość, delikatność oraz co jest bardzo ważne mniej absorbuje tłuszcz. Dania są bardziej puszyste, chrupkie oraz mniej kaloryczne.
Jak spożywać panierkę panko?
Stosujemy jak zwykłą panierkę do wszystkich potraw - od mięs, do ryb, warzyw, do owoców morza. Nadaje się do smażenia zarówno na głębokim oleju, jak i na zwykłej patelni z odrobina oliwy.
Panierka przyrządzona wg oryginalnej japońskiej receptury - to się musi udać!
Składniki
mąka pszenna, skrobia kukurydziana, olej palmowy, skrobia z tapioki, sól, cukier, drożdże, lecytyna sojowa
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1650 kJ / 390 kcal
Tłuszcze 8,0 g
- w tym nasycone 6,0 g
Węglowodany 70,0 g
- w tym cukry 1,0 g
Białko 10,0 g
Sól 0,8 g
Informacje dodatkowe
Przechowywać szczelnie zamknięte.