Bezglutenowe bułki z siemieniem lnianym to popularne paluchy. Bułka jest miękka i puszysta w środku, a z w wierzchu obsypana siemieniem lnianym. W połączeniu z ulubionymi dodatkami idealnie sprawdzi się na śniadanie, drugie śniadanie lub szybki lunch.
Składniki: woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąka ryżowa, ziarna (siemię lniane brązowe – 4,62 %, siemię lniane złote – 4 %, słonecznik 1,45 %, chia – 1,33 %), olej słonecznikowy, drożdże, skoncentrowany sok winogronowy, białko kurze (jaja), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki płesznik), cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza), sól, otręby ryżowe, melasa trzcinowa, mielona łuska gryki.
wartość odżywcza na 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1305 kJ/ 310 kcal
Tłuszcze, w tym: 10,1 g Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany; w tym: 47,2 g Cukry: 7,2 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 5,6 g
Sól: 1,0 g